![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| YAKUTDER DUYURULAR | |
Konu: İlkyardım nedir? |
|
| Yazar | Mesaj |
|
by_matchy
Yeni Üye
|
![]() Konu: İlkyardım nedir?Gönderim Zamanı: 14-Aralık-2008 Saat 02:22 |
|
İlkyardım kaza geçiren, yaralanan ya da hastalanan kimselere doktor gelmeden önce yapılan yardımdır. Ciddi bir kazada ya da hastalıkta ilkyardım yaşam kurtarabilir . İlkyardımda yaralı ya da hastaya büyük dikkat ve özen gösterilmesi çok önemlidir . İlkyardım eğitimi görmemiş bir kimse, yardım edeceğim derken, yarardan çok zarar verebilir . Okullar ve Kızılay gibi örgütler ilkyardım eğitimi verir. Ciddi bir kaza geçirmiş insan çok kan kaybedebilir. Ağır hastalar baygınlık geçirebilir. İlkyardım konusunda deneyimi olmayanların yapacağı ilk iş acele tıbbi yardım sağlamaktır. Polisten ve hastanelerin acil servisinden cankurtaran istenebilir. Acil servislerde çalışan doktor ve hemşireler, gelen yaralı ve hastalar için yapılması gereken ne varsa vakit kaybetmeden yaparlar.
Düzenleyen by_matchy - 14-Aralık-2008 Saat 02:22 |
|
|
Şöhret, gençlik ve gurur... Mezar hepsini alır!..
|
|
|
|
|
by_matchy
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 14-Aralık-2008 Saat 02:23 |
|
hmm.. daha fazla ayrıntı ve eğitim metodları üzerine tanımlar ve gündemler oluşturmalıyız.
peki nasıl olacak yardım bekliyorum!.. Düzenleyen by_matchy - 14-Aralık-2008 Saat 02:23 |
|
|
|
|
|
|
|
by_matchy
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 14-Aralık-2008 Saat 02:25 |
|
yaptığım araştırmalar, Türkiye'de ilkyardım hususunda kaliteli ve özverili bi' eğitim-öğretim anlayışının olmadığını gösteriyor.
O halde araştırmaya devam...
Yeni bi' süreç oluşturmalı bu konuda.
|
|
|
|
|
|
|
|
mekenpr
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 12-Şubat-2009 Saat 20:18 |
|
by_matchy güzel bir konuya parmak basmışsın bu konuda bir çalışma yapmalıyız tamam ama somut adımlar bekliyoruz.Eğer yeni bir konu başlığı halinde sistemli bir konular dizini gönderirsen içerik olarak elimizden geleni yapabiliriz.Teşekkürler
|
|
|
meken pr
|
|
|
|
|
Erdem
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 09-Mart-2009 Saat 00:14 |
|
:) By_match İlk Yardım derken epey geniş bir açıklama vede gerekirse resimli açıklamalar gerekli .
İnsanların daha kolay anlayabilmesi için böyle bir proje üzerinde çalışmalıyız.
Beni yardımcın olarak kabul edersen sevinirim.
Bu arada hatırlatırım Ehliyet sınavında ilkyardım dersinden 100 aldım :)
Düzenleyen Erdem - 09-Mart-2009 Saat 00:14 |
|
|
erdemerdem
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|